Καταναλωτής - Προστασία

Λειτουργία και ωράριο των καταστημάτων την Καθαρή Δευτέρα 2022

Λειτουργία και ωράριο των καταστημάτων την Καθαρή Δευτέρα 2022

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 7 Μαρτίου 2022 ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια και στην Αγορά του Καταναλωτή στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στου Ρέντη, που θα είναι είναι συνεχώς ανοικτά τα μαγαζιά από την Κυριακή 6.3.2022 μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 7.3.2022, ενώ ανοικτή θα είναι και η Βαρβάκειος στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τα αρτοποιία μένουν επίσης ανοιχτά για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Κανονικά λειτουργούν και τα μίνι μάρκετ και τα ισχυοπωλεία.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαιών Αγορών: «με επάρκεια σαρακοστιανών εδεσμάτων εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλές τιμές οι λαϊκές αγορές στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι έτοιμες να υποδεχτούν όλους τους καταναλωτές που σταθερά τις επιλέγουν και την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής.

Παρά τις συνεχείς ανατιμήσεις σε μία σειρά αγαθών στην ελληνική αγορά, οι πωλητές των λαϊκών επιλέγουμε για τους πάγκους μας, προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους, την ιδιαίτερη νοστιμιά τους και όπως πάντα, για τις χαμηλές τους τιμές.

Έτσι στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς τους οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλύψουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, σαρακοστιανών εδεσμάτων, φρέσκων φρούτων και λαχανικών τα προϊόντα εκείνα που επιθυμούν να βάλλουν στο οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν οι λαϊκές αγορές στέκονται δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή, προστατεύοντας όχι μόνο το εισόδημά του αλλά και την υγεία του, τηρώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας».

 



 

Στο μεταξύ στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ έχει αναρτηθεί το ωράριο των καταστημάτων της Αγοράς του Καταναλωτή για τις μέρες από 5 Μαρτίου 2022 έως και 8 Μαρτίου 2022 από όπου προκύπτει ότι ο φούρνος και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά όλο το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

 


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ποια είναι τα όρια ηλικίας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης

Ποια είναι τα όρια ηλικίας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης: Όρια ηλικίας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης…

4 hours ago

Αλλαγές στο Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»

Αριθμ. Δ12α/3328 - ΦΕΚ Τεύχος Β 1161/12.03.2025 4η Τροποποίηση της υπ’ αρ. 28458/23.3.2022 κοινής απόφασης…

4 hours ago

Μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Μποϋκοτάζ από τους καταναλωτές στις αγορές σε καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ το Σάββατο 15…

5 hours ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Σαρωνικός Δρόμος» το Σάββατο…

6 hours ago

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο 15.3.2025

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια θα…

6 hours ago

Αλλαγές στην παραμονή και εργασία ομογενών από Αλβανία

Αριθμ. 4000/3/10-ρα’ - ΦΕΚ Τεύχος Β 1212/12.03.2025 Τροποποίηση της υπό στοιχεία 4000/3/10_πβ’/ 14.11.2012 κοινής απόφασης…

7 hours ago