Κοινωνική πρόνοια - Κοινωνικές παροχές

Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τον Αύγουστο 2024 (ΦΕΚ)

Αριθμ. ΥΠΕΝ/Δ ΗΕ/87836/1504 – ΦΕΚ τεύχος Β 4750/20.08.2024
Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/ 12468/434/09.02.2022 (Β’ 603) απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την χορήγηση επιδότησης της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών καταναλωτών και καταναλωτών ειδικών τιμολογίων τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/ 434/09.02.2022 (Β΄603) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως ακολούθως:

Άρθρο 1
Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/09.02.2022 κοινής υπουργικής απόφασης

Στο άρθρο 2 «Δικαιούχοι της επιδότησης» προστίθενται 15ο και 16ο εδάφιο ως εξής:

«Για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024, δικαιούχοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, καθώς και οι καταναλωτές που είναι δικαιούχοι των ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινο ή κίτρινο χρώμα όπως ορίζονται με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Ειδικά, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με κίτρινη σήμανση που έχουν μεικτά χαρακτηριστικά σταθερής και κυμαινόμενης τιμής, δικαιούχοι της επιδότησης καθίστανται μόνο στην περίπτωση που η τελική τιμή μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh).».

Άρθρο 2
Τροποποίηση του άρθρου 3 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/09.02.2022 κοινής υπουργικής απόφασης

Στο άρθρο 3 «Ύψος Επιδότησης – Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης» γίνονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Η παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2022, των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2023 και του μηνός Αυγούστου του έτους 2024.».

2. Προστίθεται παρ. 2ΙΑ ως εξής:

«2IΑ. Για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024, για τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι δικαιούχοι επιδότησης σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσης, εκτός των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), χορηγείται μοναδιαία επιδότηση επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της παρ. 5 του άρθρου 4 της παρούσας ίση με το ποσό των δέκα έξι ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (16€/MWh).».

3. Στην παρ. 3 προστίθεται 18ο εδάφιο ως εξής:

«Για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024, για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ) και οι οποίοι είναι δικαιούχοι επιδότησης σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας, χορηγείται μοναδιαία επιδότηση επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ίση με το ποσό των πενήντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (50€/MWh).».

Άρθρο 3
Ισχύς

1. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/09.02.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

2. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 

 

Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Ασθενής σεισμός στην Αττική με επίκεντρο την Μεταμόρφωση

Ασθενής σεισμός στην Αττική μεγέθους 2.4 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής (2…

9 hours ago

Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το επίδομα των 250 ευρώ

Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το επίδομα των 250 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου…

9 hours ago

Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των δαπανών αναβάθμισης κατοικιών και το 2025

Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των δαπανών αναβάθμισης κατοικιών και το 2025. Επεκτείνεται και για…

10 hours ago

Τι αλλάζει στην κληρονομιά και στην διαθήκη

Τι αλλάζει στην κληρονομιά και στην διαθήκη: Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της επιτροπής για…

11 hours ago

Περιοχές με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις το Σάββατο 26.4.2025

Πιθανώς κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις από το πρωί μέχρι το απόγευμα…

12 hours ago

Αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες με ηλεκτρονική εφαρμογή

Αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες με ηλεκτρονική εφαρμογή Η ΚΥΑ Αριθμ. 22127 -…

13 hours ago