Δικηγόροι

Διανομή Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων Β εξαμήνου 2018

Διανομή Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων Β εξαμήνου 2018

Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων Β εξαμήνου 2018 (Ν. 2915/2001 ΑΡΘΡΟ 33 – ΦΕΚ Α’ 109/29.5.2001)


Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων Β εξαμήνου 2018 (Ν. 2915/2001 ΑΡΘΡΟ 33 – ΦΕΚ Α’ 109/29.5.2001)

Το καθαρό ποσό του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων Β’ εξαμήνου 2018 είναι 200 ευρώ (Μικτό: 235,29 € – 15% φόρος* 35,29 ευρώ) = 200 ευρώ και η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνει την 20/12/2018, ημέρα Πέμπτη

*(Ν. 3943/2011, άρθρο 20, παρ.7γ)

Η ανάληψη του μερίσματος μπορεί να γίνει σε όλα τα ΑΤΜ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ όλο το 24ωρο χωρίς χρέωση και στα ΑΤΜ των άλλων τραπεζών με χρέωση. Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας ή του προσωπικού κωδικού (ΡΙΝ) πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το Τμήμα Καρτών τηλ. 210-3898989 ή με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Τράπεζας Πειραιώς τηλ. 210-3288000 ή να επισκεφθείτε το πλησιέστερο κατάστημα.

Σας γνωρίζουμε ότι με το Ν. 2915/01 άρθρο 33 παρ. 2 θεσπίστηκε ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός για τους Νέους Δικηγόρους με πόρο το 1% από το παρακρατούμενο ποσοστό του 12% της προεισπραττόμενης αμοιβής των δικαστηρίων, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 του Ν. 3226/2004. Στη συνέχεια με το Ν.4194/13, άρθρο 62, παρ. 2 (ΦΕΚ Α΄208) ο παραπάνω πόρος, ορίστηκε σε ποσοστό 25% στο ποσό παρακράτησης υπέρ ΔΣΑ των γραμματίων προκαταβολής εισφορών. Με το Ν.3943/2011, άρθρο 20, παρ.7γ, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%.

Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι νέοι Δικηγόροι του Δ.Σ.Α. με χρόνο ασκήσεως δικηγορίας έως επτά (7) έτη, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 48720 ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ. Β’ 1193/3.8.2004) στην οποία ειδικότερα ορίζονται οι προϋποθέσεις των δικαιούχων και ο τρόπος διανομής του.

Οι δικαιούχοι υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση-δήλωση για τη χορήγηση του μερίσματος του Ε.Δ.Λ.Ν.Δ. εντός της προθεσμίας που έχει ταχθεί, από την ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr

Σημειώνεται ότι ένα ποσοστό των δηλώσεων (10%) θα ελεγχθεί για την ακρίβειά του.


Εξαιρούνται της διανομής:

Α) Οι απασχολούμενοι υπό καθεστώς έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία.
Β) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη από άλλο κλάδο.
Γ) Όσοι έχουν μεταγραφεί από άλλο Δικηγορικό Σύλλογο και έχουν συνολικά χρόνο ασκήσεως δικηγορίας άνω των επτά (7) ετών.
Δ) Όσοι έχουν ετήσιο φορολογητέο ατομικό εισόδημα άνω των 10.271,00 Ευρώ και οικογενειακό άνω των 14.673,00 Ευρώ.
Ε) Όσοι τελούν σε αναστολή.
ΣΤ) Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας σπουδών).
Ζ) Βουλευτές – Ευρωβουλευτές.

Όσοι δικαιούχοι ΕΔΛΝΔ δεν έχουν υποβάλλει ετήσια δήλωση στο ΔΣΑ (ανανέωση ταυτότητας), θα γίνεται ταυτόχρονα συμψηφισμός ΕΔΛΝΔ με το οφειλόμενο ποσό της ετήσιας δήλωσης και το υπόλοιπο θα πιστώνεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ


odigostoupoliti

Συντακτική ομάδα του Οδηγού του Πολίτη

Share
Published by
odigostoupoliti

Recent Posts

Skills4Life: Νέα δωρεάν διαδικτυακή Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές

Skills4Life: Νέα δωρεάν διαδικτυακή Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. Ένα…

34 minutes ago

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Φεβρουαρίου 2025

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Φεβρουαρίου 2025. Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα…

2 hours ago

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το Επίδομα στέγασης (ενοικίου) Φεβρουαρίου 2025

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το Επίδομα στέγασης (ενοικίου) Φεβρουαρίου 2025 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πότε εμφανίζονται…

2 hours ago

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) Φεβρουαρίου 2025

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ) Φεβρουαρίου 2025. Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα…

3 hours ago

Σήμερα η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2025: Το «Φεγγάρι του Χιονιού»

Σήμερα η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2025: Η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2025, η οποία είναι γνωστή και ως…

5 hours ago

Σεισμός στην Σάμο με επίκεντρο το Βαθύ

Σεισμός τώρα στην Σάμο μεγέθους 3.7 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά του Βαθέος Σάμου   Γεωδυναμικό…

7 hours ago